Taxi rijopleiding

Start je carrière als taxichauffeur vandaag bij rijschool Virean!

Stap in de wereld van het taxivervoer en laat je bij Rijschool Virean opleiden tot een bekwame en professionele taxichauffeur. Als taxichauffeur heb je een belangrijke rol in het brengen van passagiers naar hun gewenste bestemming, en elke dag brengt nieuwe ontmoetingen en uitdagingen met zich mee.

Waarom kiezen voor Rijschool Virean?

Neem de eerste stap naar jouw rijbewijs - meld je aan voor een proefles!

Pakketten en Tarieven

Kies het rijlespakket dat bij jou past: van beginners tot gevorderden, wij hebben een oplossing voor iedereen!

Basis

Perfect voor beginners die snel hun taxipas willen behalen.
995
 • 6 lessen
 • Taxi examen
 • Autohuur
 • Lesplan

Premium

Voor degenen die extra zekerheid en uitgebreide begeleiding willen.
1195
 • 10 lessen
 • Taxi examen
 • Autohuur
 • Lesplan
populair

Overige

Ontdek onze flexibele opties voor jouw taxi rijopleiding.
 • Losse les (60 min) €85
 • Taxi examen €399
 • Theorie cursus per dag deel €275,00

Haal je Taxi rijbewijs bij Rijschool Virean

Bij Rijschool Virean onderscheiden we ons door onze toewijding aan betrouwbaarheid, service, kwaliteit en professionaliteit. We begeleiden je stap voor stap naar het behalen van je taxipas en bieden een lesprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor optimale resultaten.

Vereisten voor Taxichauffeur

Neem de eerste stap naar jouw taxipas - meld je aan voor een proefles bij Rijschool Virean!

Drie stappen naar jouw carrière als taxichauffeur

Voordat je als taxichauffeur aan de slag kunt, moet je opnieuw het theorie-examen afleggen. Dit examen focust zich op de wet- en regelgeving met betrekking tot het taxivervoer en de gewenste houding van de chauffeur. Bij Rijschool Vierean bieden we uitgebreide examentraining om je goed voor te bereiden op het examen.

Bij Rijschool Virean kun je kiezen tussen 6 of 10 praktijklessen om je voor te bereiden op het praktijkexamen. Tijdens deze lessen wordt uitgebreid ingegaan op wat je kunt verwachten tijdens het examen. Onze ervaren instructeurs zorgen ervoor dat je goed voorbereid en vol vertrouwen aan het examen kunt beginnen. Indien nodig zijn extra lessen beschikbaar. 

Praktijkexamen. Het praktijkexamen wordt afgenomen door het CBR en duurt 85 minuten. Het bestaat uit drie onderdelen: Rijden van een bekende route zonder hulpmiddelen. Rijden naar een specifiek adres met behulp van navigatie of andere hulpmiddelen. En het terugkeren naar het CBR op instructies van de examinator.

Lees wat onze tevreden leerlingen zeggen: 5-Sterren reviews
Wassima El Bachiri
Wassima El Bachiri
2024-04-04
Door rijschool Virean heb ik mijn rijbewijs kunnen halen. Anisha is een hele fijne instructrice, altijd vertrouwen en geduldig en duidelijke lessen. De rijschool is heel begripvol en denkt mee in oplossingen. Altijd bereikbaar, heel fijn! Zeker een aanrader als je opzoek bent naar een fijne rijschool en om je rijbewijs gegarandeerd te halen!!
Hanad Jiisow
Hanad Jiisow
2024-01-30
Vanaf de eerste les bij Virean wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. De instructeurs zijn niet alleen deskundig en geduldig, maar ze brengen ook een gezonde dosis humor mee, wat de lessen plezierig en ontspannen maakt. Hun aandacht voor detail en de persoonlijke aanpak hebben mij enorm geholpen om met vertrouwen achter het stuur te zitten. Elke les voelde als een stap vooruit dankzij hun gestructureerde en logische aanpak van rijden. Ze wisten precies hoe ze mijn zwakke punten moesten aanpakken en veranderden deze in sterke punten. Bovendien waren de flexibele lestijden perfect voor mijn drukke schema. Ik heb niet alleen geleerd hoe ik veilig moet rijden, maar ik heb ook echt genoten van elke rit. Het was een geweldige ervaring met veel gelach en leerzame momenten. Ik kan Virean niet genoeg aanbevelen voor iedereen die op zoek is naar een rijschool waar je als bestuurder én als persoon groeit. Hartelijk dank aan het hele team voor hun uitstekende begeleiding. Met jullie hulp ben ik geslaagd voor mijn rijexamen!
M
M
2023-11-05
Mijn ervaring bij rijschool Virean was boven verwachting. Wat mij vooral aansprak was de manier waarop de instructeur het leerproces heeft versneld zonder daarbij de kwaliteit van de lessen uit het oog te verliezen. De gerichte aanpak en de goede communicatie hebben ervoor gezorgd dat ik me snel op mijn gemak voelde achter het stuur.
Kevin Do
Kevin Do
2023-10-18
Top rijschool !! Overgestapt van andere rijschool naar deze waar ik eindelijk mijn rijbewijs heb gehaald. Er hangt een gezellige leerzame sfeer in de auto. Uitleg is helder aan de hand van tekeningen en voorbeelden. Er worden ook veel nuttige tips gegeven. Bij het inplannen van een examen werd er constant gekeken voor een goede datum met een mooi tijdstip. Daarnaast werd er tijd geschonken aan de dingen waarvan ik aangaf dat ik die nog wilde oefenen. Zo gaf ik in een les aan dat ik nog wou oefenen met snelwegen. De eerstvolgende les bijna alleen maar snelweg gepakt.
Raj Ramadhin
Raj Ramadhin
2023-10-07
Hele goede en fijne rijschool 💪🏾
Steven
Steven
2023-09-21
Superfijne rijschool met instructeurs waar je snel een klik mee heb. Veder word alles rustig uitgelegd waardoor alles goed te begrijpen is. Ook word en veel geoefend waardoor je steeds beter word in het rijden :)
Gassimon Fadiga
Gassimon Fadiga
2023-07-04
Hele goede rijschool met name Brain als rij instructeur. Hij legt alles zo goed en duidelijk uit. Waardoor ik nu kan zeggen I got my drivers license🎉
Karamba Fadiga
Karamba Fadiga
2023-05-26
Echt een goede rijschool en echte goede en rustige uitleg ik heb het in een keer
Net Power
Net Power
2023-03-20
Echt een goede rijschool en rij-instructeurs, er word rustig uitgelegd, en je krijg de tijd om vaak te oefenen als je iets niet lukt. Als je wilt slagen moet je echt hier lessen.

Veelgestelde vragen - Taxi rijopleiding

Om taxichauffeur te worden, moet je minimaal 18 jaar zijn en over de volgende zaken beschikken:

 • Rijbewijs B
 • Verklaring omtrent het gedrag (deze mag niet ouder zijn dan vier maanden)
 • Medische keuring (deze mag niet ouder zijn dan vier maanden)

Ja, je moet een theorie-examen afleggen voor de taxi vakbekwaamheid.

Ja, we bieden theoriecursussen en examentrainingen aan.

Dit varieert per persoon, maar gemiddeld heb je tussen de 10 en 15 lessen nodig.

De kosten verschillen per pakket. Voor de actuele tarieven, bekijk de specifieke pagina’s op onze website. Hier vind je uitgebreide informatie over de prijzen van rijlessen voor auto rijbewijs B, motor rijbewijs A(1/2), scooter rijbewijs AM2, aanhangwagen rijbewijs BE, vrachtwagen rijbewijs C en CE, bus rijbewijs D, tractor rijbewijs T, en taxi rijopleiding.

Ja, betaling in termijnen is mogelijk.

Ja, wij bieden praktijkbegeleiding aan om je optimaal voor te bereiden op het taxi-examen.

Dit hangt af van je ervaring, maar meestal enkele weken.

Scroll naar boven