Bus rijbewijs

Bestuur je toekomst: Haal nu je Bus rijbewijs bij Rijschool Virean!

Het behalen van je busrijbewijs biedt tal van voordelen en mogelijkheden. Of je nu van plan bent om regelmatig meer dan acht personen te vervoeren zonder beroepsmatige verplichtingen of je een carrière als buschauffeur wilt beginnen. Rijschool Virean biedt de perfecte opleiding om je doelen te bereiken. Daarnaast kun je bij ons ook jouw Basiskwalificatie Code 95 behalen voor professioneel busvervoer. Met ons deskundige team, moderne lesmethoden en flexibele planning zorgen wij ervoor dat je snel en efficiënt je busrijbewijs behaalt.

Waarom kiezen voor Rijschool Virean?

Neem de eerste stap naar jouw rijbewijs - meld je aan voor een proefles!

Pakketten en Tarieven

Kies het rijlespakket dat bij jou past: van beginners tot gevorderden, wij hebben een oplossing voor iedereen!

Basis

Perfect voor beginners die snel hun bus rijbewijs willen behalen.
2926
 • 24 lessen
 • D examen
 • Deskundige rijinstructeur
 • Snel starten

Uitgebreid

Voor degenen die extra zekerheid en uitgebreide begeleiding willen.
3223
 • 27 lessen
 • D examen
 • Deskundige rijinstructeur
 • Snel starten
Meest gekozen

Premium

Meest complete en intensieve rijopleiding. Voor optimale voorbereiding.
3520
 • 30 lessen
 • D examen
 • Deskundige rijinstructeur
 • Snel starten

Overigen

Ontdek onze flexibele opties voor jouw bus rijbewijs.
 • Proefles (120 min) € 195,00
 • Losse les ( 60 min) € 99,00
 • D Examen € 550,00
 • Code 95: D Toets besloten terrein € 425,00
 • Code 95: D Praktische toets € 425,00
 • Theorie cursus per dag deel € 275,00

Kickstart jouw Busrijbewijs: Begin met theorie en medische Keuring!

Bij Rijschool Virean raden we aan om eerst je theorie te halen voor een soepelere leerervaring. Onze wekelijkse cursussen voor Verkeer & Techniek (RV1) en Administratie (V2D) helpen je snel op weg.

Theorie en Medische Keuring

Voordat je aan het praktijkexamen begint, moet je medisch gekeurd worden. Vul de Gezondheidsverklaring in op de CBR-website en laat je keuren door een keuringsarts. Wij hebben regelmatig een keuringsarts beschikbaar voor snelle keuringen.

Onze training is erop gericht om je klaar te stomen voor de uitdagingen van het besturen van een bus. Ga jij de uitdaging aan? - meld je aan voor een proefles!

Behaal jouw officiële Busrijbewijs D en Code 95 voor beroepsmatig vervoer!

Na de opleiding ontvang je het busrijbewijs D, waarmee je voertuigen mag besturen die zijn ingericht voor meer dan acht personen, exclusief de bestuurder. Voor beroepsmatig vervoer van acht of meer personen heb je ook de Basiskwalificatie Code 95 nodig.

Code 95: Extra Theorie- en Praktijktoetsen

Dit omvat extra theorie- en praktijktoetsen, zoals de praktische toets en de toets besloten terrein. Deze toetsen zijn vereist voor de Basiskwalificatie Code 95, die noodzakelijk is voor beroepsmatig personenvervoer.

Zet de eerste stap naar je busrijbewijs - meld je aan voor een proefles bij Rijschool Virean!

In 3 stappen naar je bus rijbewijs

Bij Rijschool Virean starten we met een adviesles. Je maakt kennis met je instructeur, krijgt uitleg over de opleiding en je huidige vaardigheden worden beoordeeld. Op basis hiervan ontvang je een persoonlijk opleidingsadvies.

Onze rijopleiding omvat zowel theorie– als praktijklessen. Tijdens de praktijklessen leer je de bus te controleren, deel te nemen aan het verkeer, en bijzondere manoeuvres uit te voeren. Onze ervaren instructeurs begeleiden je stap voor stap.

Het praktijkexamen duurt ongeveer 85 minuten. Hier wordt beoordeeld of je de bus goed beheerst en de verkeersregels correct toepast. Het examen vindt plaats op een locatie die voor jou bekend en praktisch is.

Lees wat onze tevreden leerlingen zeggen: 5-Sterren reviews
Wassima El Bachiri
Wassima El Bachiri
2024-04-04
Door rijschool Virean heb ik mijn rijbewijs kunnen halen. Anisha is een hele fijne instructrice, altijd vertrouwen en geduldig en duidelijke lessen. De rijschool is heel begripvol en denkt mee in oplossingen. Altijd bereikbaar, heel fijn! Zeker een aanrader als je opzoek bent naar een fijne rijschool en om je rijbewijs gegarandeerd te halen!!
Hanad Jiisow
Hanad Jiisow
2024-01-30
Vanaf de eerste les bij Virean wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. De instructeurs zijn niet alleen deskundig en geduldig, maar ze brengen ook een gezonde dosis humor mee, wat de lessen plezierig en ontspannen maakt. Hun aandacht voor detail en de persoonlijke aanpak hebben mij enorm geholpen om met vertrouwen achter het stuur te zitten. Elke les voelde als een stap vooruit dankzij hun gestructureerde en logische aanpak van rijden. Ze wisten precies hoe ze mijn zwakke punten moesten aanpakken en veranderden deze in sterke punten. Bovendien waren de flexibele lestijden perfect voor mijn drukke schema. Ik heb niet alleen geleerd hoe ik veilig moet rijden, maar ik heb ook echt genoten van elke rit. Het was een geweldige ervaring met veel gelach en leerzame momenten. Ik kan Virean niet genoeg aanbevelen voor iedereen die op zoek is naar een rijschool waar je als bestuurder én als persoon groeit. Hartelijk dank aan het hele team voor hun uitstekende begeleiding. Met jullie hulp ben ik geslaagd voor mijn rijexamen!
M
M
2023-11-05
Mijn ervaring bij rijschool Virean was boven verwachting. Wat mij vooral aansprak was de manier waarop de instructeur het leerproces heeft versneld zonder daarbij de kwaliteit van de lessen uit het oog te verliezen. De gerichte aanpak en de goede communicatie hebben ervoor gezorgd dat ik me snel op mijn gemak voelde achter het stuur.
Kevin Do
Kevin Do
2023-10-18
Top rijschool !! Overgestapt van andere rijschool naar deze waar ik eindelijk mijn rijbewijs heb gehaald. Er hangt een gezellige leerzame sfeer in de auto. Uitleg is helder aan de hand van tekeningen en voorbeelden. Er worden ook veel nuttige tips gegeven. Bij het inplannen van een examen werd er constant gekeken voor een goede datum met een mooi tijdstip. Daarnaast werd er tijd geschonken aan de dingen waarvan ik aangaf dat ik die nog wilde oefenen. Zo gaf ik in een les aan dat ik nog wou oefenen met snelwegen. De eerstvolgende les bijna alleen maar snelweg gepakt.
Raj Ramadhin
Raj Ramadhin
2023-10-07
Hele goede en fijne rijschool 💪🏾
Steven
Steven
2023-09-21
Superfijne rijschool met instructeurs waar je snel een klik mee heb. Veder word alles rustig uitgelegd waardoor alles goed te begrijpen is. Ook word en veel geoefend waardoor je steeds beter word in het rijden :)
Gassimon Fadiga
Gassimon Fadiga
2023-07-04
Hele goede rijschool met name Brain als rij instructeur. Hij legt alles zo goed en duidelijk uit. Waardoor ik nu kan zeggen I got my drivers license🎉
Karamba Fadiga
Karamba Fadiga
2023-05-26
Echt een goede rijschool en echte goede en rustige uitleg ik heb het in een keer
Net Power
Net Power
2023-03-20
Echt een goede rijschool en rij-instructeurs, er word rustig uitgelegd, en je krijg de tijd om vaak te oefenen als je iets niet lukt. Als je wilt slagen moet je echt hier lessen.

Veelgestelde vragen - Bus rijbewijs D

Je moet minimaal 21 jaar oud zijn, een geldig rijbewijs B hebben en een medische keuring ondergaan.

Ja, je hebt verschillende theoriecertificaten nodig, waaronder verkeersregels en vakbekwaamheid.

Ja, de Code 95 cursus is verplicht voor beroepschauffeurs.

Dit varieert per persoon, maar gemiddeld heb je tussen de 25 en 35 lessen nodig.

Ja, we bieden theoriecursussen en examentrainingen aan.

De kosten verschillen per pakket. Voor de actuele tarieven, bekijk de specifieke pagina’s op onze website. Hier vind je uitgebreide informatie over de prijzen van rijlessen voor auto rijbewijs B, motor rijbewijs A(1/2), scooter rijbewijs AM2, aanhangwagen rijbewijs BE, vrachtwagen rijbewijs C en CE, bus rijbewijs D, tractor rijbewijs T, en taxi rijopleiding.

Ja, betaling in termijnen is mogelijk.

Ja, wij bieden proeflessen aan voor het bus rijbewijs.

Code 95 is een verplichte kwalificatie voor beroepschauffeurs in Europa. Het is een aanduiding op het rijbewijs die aangeeft dat de bestuurder professioneel vervoer mag uitvoeren. Deze kwalificatie is noodzakelijk voor vrachtwagen- en buschauffeurs.

Om Code 95 te behalen, moet je een basiskwalificatie behalen, bestaande uit zowel theorie- als praktijkexamens. Daarnaast is het verplicht om elke vijf jaar 35 uur nascholing te volgen om de kwalificatie te behouden.

Code 95 is vijf jaar geldig. Binnen deze periode moet je 35 uur nascholing volgen om je kwalificatie te verlengen. Zonder deze nascholing kun je je werkzaamheden als beroepschauffeur niet voortzetten.

Scroll naar boven