Scooter rijbewijs AM

Scooter rijbewijs

Snel en zelfverzekerd op de weg met scooter rijles bij Rijschool Virean!

Bij Rijschool Virean helpen we je snel en deskundig op weg naar je scooterrijbewijs AM. Dit rijbewijs geeft je de vrijheid om zelfstandig te rijden en de stad op een nieuwe manier te verkennen. Onze ervaren instructeurs staan klaar om je de weg naar succes te wijzen! Met onze persoonlijke benadering en flexibele lespakketten ben je in no-time klaar om veilig en zelfverzekerd de weg op te gaan.

Waarom kiezen voor Rijschool Virean?

Neem de eerste stap naar jouw rijbewijs - meld je aan voor een proefles!

Pakketten en Tarieven

Kies het rijlespakket dat bij jou past: van beginners tot gevorderden, wij hebben een oplossing voor iedereen!

Dag cursus

€450
 • Behaal je scooter rijbewijs in 1 dag
 • 6 lessen
 • AM2 examen
 • Deskundige rijinstructeur
Populair

2 daagse opleiding

600
 • 2 daagse opleiding
 • 10 lessen
 • AM2 examen
 • Deskundige rijinstructeur

Duo opleiding

425
 • 2 daagse opleiding
 • 6 lessen
 • AM2 examen
 • Deskundige rijinstructeur

Overige

 • Proefles (50 min) € 37,50
 • Losse les ( 50 min) € 37,50
 • AM2 Examen € 225,-
 • Theoriecursus €175,-

Snel je theorie-examen halen met onze theoriecursus

Er zijn verschillende manieren om je voor te bereiden op het theorie-examen. Of je nu liever thuis studeert of extra ondersteuning nodig hebt, Rijschool Virean biedt de juiste middelen:

 • Zelfstudie: Bestel de nieuwste theorieboeken bij ons en maak gratis proefexamens.
 • Ondersteuning op maat: Heb je moeite met leren? Neem contact met ons op voor persoonlijke begeleiding.

Onze theoriecursus bereidt je op de meest efficiënte manier voor op je theorie-examen. Door middel van makkelijk te onthouden ezelsbruggetjes en diverse tips zorgen we ervoor dat je alle benodigde kennis beheerst. De cursus wordt ’s ochtends gegeven en na afronding kun je dezelfde dag nog je theorie-examen afleggen bij het CBR.

In 3 stappen naar je Scooter rijbewijs

Bij rijschool Virean start jouw reis naar het scooter rijbewijs met een eenvoudig en duidelijk stappenplan. Vul het online aanmeldformulier volledig in en wij nemen snel contact met je op om je inschrijving te bevestigen en de eerste afspraak in te plannen.

Na je aanmelding volg je de theorie- en praktijklessen. Onze theoriecursus biedt efficiënte voorbereiding  zodat je de kennis goed beheerst. Voor de praktijklessen oefen je examenroutes met je instructeur en medecursisten, wat je zelfvertrouwen geeft voor het examen.

Na de lessen rij je samen met de instructeur naar het CBR. Hier ontmoet je de praktijkexaminator die je examen zal afnemen. Het examen duurt ongeveer 25 minuten, en direct na afloop hoor je of je geslaagd bent. Na het examen word je opgevangen door je rijinstructeur en medecursisten.

Lees wat onze tevreden leerlingen zeggen: 5-Sterren reviews
Wassima El Bachiri
Wassima El Bachiri
2024-04-04
Door rijschool Virean heb ik mijn rijbewijs kunnen halen. Anisha is een hele fijne instructrice, altijd vertrouwen en geduldig en duidelijke lessen. De rijschool is heel begripvol en denkt mee in oplossingen. Altijd bereikbaar, heel fijn! Zeker een aanrader als je opzoek bent naar een fijne rijschool en om je rijbewijs gegarandeerd te halen!!
Hanad Jiisow
Hanad Jiisow
2024-01-30
Vanaf de eerste les bij Virean wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. De instructeurs zijn niet alleen deskundig en geduldig, maar ze brengen ook een gezonde dosis humor mee, wat de lessen plezierig en ontspannen maakt. Hun aandacht voor detail en de persoonlijke aanpak hebben mij enorm geholpen om met vertrouwen achter het stuur te zitten. Elke les voelde als een stap vooruit dankzij hun gestructureerde en logische aanpak van rijden. Ze wisten precies hoe ze mijn zwakke punten moesten aanpakken en veranderden deze in sterke punten. Bovendien waren de flexibele lestijden perfect voor mijn drukke schema. Ik heb niet alleen geleerd hoe ik veilig moet rijden, maar ik heb ook echt genoten van elke rit. Het was een geweldige ervaring met veel gelach en leerzame momenten. Ik kan Virean niet genoeg aanbevelen voor iedereen die op zoek is naar een rijschool waar je als bestuurder én als persoon groeit. Hartelijk dank aan het hele team voor hun uitstekende begeleiding. Met jullie hulp ben ik geslaagd voor mijn rijexamen!
M
M
2023-11-05
Mijn ervaring bij rijschool Virean was boven verwachting. Wat mij vooral aansprak was de manier waarop de instructeur het leerproces heeft versneld zonder daarbij de kwaliteit van de lessen uit het oog te verliezen. De gerichte aanpak en de goede communicatie hebben ervoor gezorgd dat ik me snel op mijn gemak voelde achter het stuur.
Kevin Do
Kevin Do
2023-10-18
Top rijschool !! Overgestapt van andere rijschool naar deze waar ik eindelijk mijn rijbewijs heb gehaald. Er hangt een gezellige leerzame sfeer in de auto. Uitleg is helder aan de hand van tekeningen en voorbeelden. Er worden ook veel nuttige tips gegeven. Bij het inplannen van een examen werd er constant gekeken voor een goede datum met een mooi tijdstip. Daarnaast werd er tijd geschonken aan de dingen waarvan ik aangaf dat ik die nog wilde oefenen. Zo gaf ik in een les aan dat ik nog wou oefenen met snelwegen. De eerstvolgende les bijna alleen maar snelweg gepakt.
Raj Ramadhin
Raj Ramadhin
2023-10-07
Hele goede en fijne rijschool 💪🏾
Steven
Steven
2023-09-21
Superfijne rijschool met instructeurs waar je snel een klik mee heb. Veder word alles rustig uitgelegd waardoor alles goed te begrijpen is. Ook word en veel geoefend waardoor je steeds beter word in het rijden :)
Gassimon Fadiga
Gassimon Fadiga
2023-07-04
Hele goede rijschool met name Brain als rij instructeur. Hij legt alles zo goed en duidelijk uit. Waardoor ik nu kan zeggen I got my drivers license🎉
Karamba Fadiga
Karamba Fadiga
2023-05-26
Echt een goede rijschool en echte goede en rustige uitleg ik heb het in een keer
Net Power
Net Power
2023-03-20
Echt een goede rijschool en rij-instructeurs, er word rustig uitgelegd, en je krijg de tijd om vaak te oefenen als je iets niet lukt. Als je wilt slagen moet je echt hier lessen.

Veelgestelde vragen - Scooter rijbewijs AM2

Je kunt beginnen met scooter rijlessen vanaf 16 jaar.

Dit varieert, maar gemiddeld heb je 6 lessen nodig.

Een scooter rijles duurt meestal 50 minuten.

Ja, we bieden theoriecursussen en examentrainingen aan.

De kosten verschillen per pakket. Voor de actuele tarieven, bekijk de specifieke pagina’s op onze website. Hier vind je uitgebreide informatie over de prijzen van rijlessen voor auto rijbewijs B, motor rijbewijs A(1/2), scooter rijbewijs AM2, aanhangwagen rijbewijs BE, vrachtwagen rijbewijs C en CE, bus rijbewijs D, tractor rijbewijs T, en taxi rijopleiding.

Ja, betaling in termijnen is mogelijk.

Scroll naar boven